keyboard_arrow_down

ansvarlighed fra elkas perspektiv

Hos ELKA prioriterer vi konstant ansvarlighed i udviklingen og produktionen af funktionelt og høj kvalitets arbejdstøj. Det er særligt vigtigt for ELKA at sikre, at vores produkter forbliver i brug så længe som muligt, og vi stræber efter at opnå dette på flere måder.

Vi samarbejder med kunder og slutbrugere for at skabe funktionelt tøj og sikre en høj efterspørgsel på de produkter, vi udvikler. Under produktudviklingsfasen prioriterer vi valg af høj kvalitet i råmaterialer for at skabe den bedst mulige grundlag for et langt produktliv.

Vi inkorporerer også elementer i designet, der tillader produktet at tjene flere formål. Dette betyder, at vi lægger vægt på at designe vores produkter, for eksempel med lynlås-funktionalitet eller aftagelige ærmer, for nemt at tilpasse sig forskellige behov under skiftende vejrforhold.

Hvad angår æstetisk design, finder vi inspiration i nordisk minimalisme og undgår bevidst at inkorporere tidsbegrænsede elementer, der kunne forkorte produktets levetid på grund af skiftende modetendenser.

Alle disse bestræbelser bidrager til at forlænge levetiden af vores produkter og gøre dem så holdbare som muligt.

VI HOLDER ET SKARPT ØJE MED KEMIKALIERNE

ELKAs produktion af arbejdstøj er baseret på en kemisk strategi. Denne strategi er blevet udviklet i tæt samarbejde med Bureau Veritas i Danmark, et førende firma inden for kvalitet, miljø, arbejdsmiljø, sikkerhed og socialt ansvar. Som en del af dette samarbejde indgår der et testprogram, hvor vi regelmæssigt tester indholdet af kemikalier i udvalgte produkter. Til test bruger ELKA altid et tredjeparts laboratorium, og ofte udføres testene af et Bureau Veritas laboratorium.

BSCI ELLER SEDEX-CERTIFICEREDE PARTNERE

Vi fokuserer på at sikre ansvarlighed, også i vores forsyningskæde. Derfor er alle vores leverandører fra Østen enten BSCI (The Business Social Compliance Initiative) eller Sedex (Supplier Ethical Data Exchange) certificerede. Begge er globale organisationer, der fokuserer på at hjælpe virksomheder med at handle etisk og samfundsansvarligt.

VI OVERHOLDER REACH

Alle ELKAs produkter produceres i overensstemmelse med REACH. REACH er EU's grundlæggende kemikalielovgivning, og termen står for "Registrering, Vurdering, Autorisation og Begrænsning af Kemikalier". REACH-reguleringen er vedtaget blandt andet for at forbedre beskyttelsen af menneskers sundhed og miljøet mod de risici, kemikalier kan medføre.

EUROPÆISKE CERTIFICERINGER

Størstedelen af ELKAs sortiment opfylder kravene til personlig beskyttelsesudstyr (PPE), godkendt af akkrediterede testinstitutter. Normerne for hver standard testes på produktet for at opfylde de EU-fastsatte standarder for sikkerhed og ydeevne.

OEKO-TEX® STANDARD 100

Udvalgte produkter i ELKAs sortiment er certificeret i henhold til OEKO-TEX® STANDARD 100. Denne standard er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer.

Læs mere her

EUROPÆISK PRODUKTION

Vi er glade for at kunne tilbyde produktion på vores eget fabrik i Europa, geografisk tæt på vores hovedkontor i Danmark. I alt er cirka 50% af vores beklædningsgenstande produceret i Europa, med stoffer og trim af europæisk oprindelse.

RECYCLED BY ELKA 

Vi har iværksat en proces, hvor vi inkorporerer brugen af genanvendte materialer i produktionen af vores arbejdstøj.

 

Læs mere her

 

VI PRØVER AT NEDBRINGE BRUGEN AF AFFALD

Vi fokuserer på at minimere affald, både i vores produkter og hos ELKA som arbejdsplads. I vores produkter har vi for eksempel ændret praksis vedrørende ekstra tilbehør. Vi inkluderer ikke længere ekstra knapper med vores produkter, og vi leverer ikke længere lim til reparationer i vores vadersprodukter - fordi vi ønsker at spare miljøet for meget affald. Hvis vores kunder kræver disse genstande i specifikke tilfælde, er vi glade for at assistere.

På samme måde har vi ændret måden, vi pakker vores seler til overalls. Tidligere var de i en separat plastikpose, nu er de foldet inde i produktet, da vi sigter mod at reducere brugen af plastikposer.

Hos ELKA som arbejdsplads har vi også implementeret nye initiativer og ændret rutiner. Varmepumper har erstattet oliefyr, belysningen er skiftet til LED, pap og plast sendes til genbrug, og vi minimerer papir og print ved at bruge flere skærme. Derudover har vi installeret solpaneler på vores fabrik i Litauen.

keyboard_arrow_up