keyboard_arrow_down


oeko-tex standard 100 

Udvalgte produkter i ELKAs sortiment er OEKO-TEX® STANDARD 100 certificeret. Denne standard er en af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer.

 

OEKO-TEX® STANDARD 100

OEKO-TEX® STANDARD 100 er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer. Når en vare er mærket med OEKO-TEX® STANDARD 100, kan du være sikker på, at hver enkelt del af denne vare, dvs. hver tråd, knap og andet tilbehør, er blevet testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er uskadelig for menneskers sundhed.

Testen udføres af uafhængige OEKO-TEX® partnerinstitutter på basis af et omfattende OEKO-TEX® kriteriekatalog. I testen tages højde for talrige regulerede og ikke-regulerede stoffer, som kan være skadelige for menneskers sundhed. I mange tilfælde går grænseværdierne for STANDARD 100 ud over nationale og internationale krav. Kriteriekataloget opdateres mindst én gang om året og udvides med ny videnskabelig viden eller lovmæssige krav.

CERTIFICERING GÆLDER FOR ALLE DELE AF PRODUKTET

Med en OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering er det meget mere end bare hovedmetervaren, der skal opfylde specificerede kriterier. Faktisk testes hver enkelt del af varen, inden den endelige vare får lov til at bære STANDARD 100-mærket. Ligeledes testes også tryk og belægninger, der påføres det ydre materiale, for skadelige stoffer.

ELKA’S OEKO-TEX® STANDARD 100-CERTIFICEREDE PRODUKTER

keyboard_arrow_up