keyboard_arrow_down


recycled by elka

Hos ELKA arbejder vi målrettet på at udvikle funktionelt og slidstærkt arbejdstøj af høj kvalitet. Som en del af vores ansvar for fremtiden går vi nu skridtet videre og inkorporerer genanvendte materialer i tøjet.

Vi er stolte af at præsentere:

 

“Recycled by ELKA” er vores nye kollektion, primært fremstillet ved hjælp af genanvendte materialer. 

Polyesterstoffet i dette arbejdstøj er genanvendt polyester, en type af fiber der er fremstillet af PET-flasker og andre genanvendte materialer. At vi vælger at inkorporere genanvendt polyester i tøjet betyder, at vi i fremstillingen bruger mindre olie og udleder mindre Co2 i forhold til en lignende produktion med udelukkende jomfruelige materialer.

Den genanvendte polyester, der indgår i “Recycled by ELKA” produkterne, er certificeret, hvilket sikrer sporbarhed af metervaren.

  • check Genanvendt polyester.
  • check OEKO-TEX® STANDARD 100 certificeret.
  • check Vandtætte eller vandafvisende egenskaber.
  • check Åndbar – sved og fugt kan slippe ud, og du forbliver tør indeni.
  • check Stretch – for optimal bevægelsesfrihed.
  • check PFC-fri.
  • check Alle hovedlynlåse er af mærket YKK.
  • check Segmenterede sorte LOXY®-reflekser.
  • check Cordura®-forstærkninger.
  • check Slidstyrke, rivstyrke og funktionalitet etc. testet i relevante arbejdsmiljøer.

GENNEMSIGTIGHED – EN KERNEVÆRDI HOS ELKA

Hos ELKA ønsker vi at holde vores løfter. Vi er blevet spurgt, om vi kan oplyse antallet af PET-flasker, der anvendes i produktionen af hvert produkt. Vi har valgt ikke at give specifikke antal flasker, da det er vigtigt at bemærke, at genanvendt polyester ikke udelukkende stammer fra PET-flasker. Andre genanvendte materialer indgår, hvilket gør kvantificeringen af flasker kompleks. Ikke desto mindre forbliver gennemsigtighed en kerneværdi for ELKA. Derfor detaljerer vi sammensætningen af genanvendte og komponenter for hvert produkt i denne oversigt.

 

DEN NYE KOLLEKTION ER OEKO-TEX® STANDARD 100-CERTIFICERET

OEKO-TEX® STANDARD 100 er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer. Når en tekstilvare bærer STANDARD 100-mærket, kan du være sikker på, at hver enkelt komponent af denne vare, dvs. hver tråd, knap og andre tilbehør, er blevet testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er ufarlig for menneskers sundhed.

Testen udføres af uafhængige OEKO-TEX® partnerinstitutter på grundlag af omfattende kriteriekataloger fra OEKO-TEX®. I testen tages der højde for talrige regulerede og ikke-regulerede stoffer, der kan være skadelige for menneskers sundhed. I mange tilfælde overstiger grænseværdierne for STANDARD 100 nationale og internationale krav. Kriteriekataloget opdateres mindst en gang om året og udvides med ny videnskabelig viden eller lovmæssige krav.

keyboard_arrow_up