certificeringer & egenskaber

Klik nedenfor for at komme til de relevante sektioner.

Certificeringer   Egenskaber

 


certificeringer

ELKA Rainwear-produktionen overholder de fælles europæiske CE-forordninger, også kendt som EN-markeringer.

 

EN 343 - BESKYTTELSE MOD REGN

Standard for testmetode og krav til metervarer, sømme og funktion. Angår såvel vandtæthed som åndbarhed. Dette piktogram oplyser om graden af beskyttelsesvirkningen.

Tallene ved siden af piktogrammet angiver:

X: Yderjakkens modstandsevne mod vandgennemtrængning udefra (vandtæthed).

3 = Højeste beskyttelse
2 = Mellemhøj beskyttelse
1 = Laveste beskyttelse

Y: Modstandsevne mod fugtgennemtrængning, beklædningens åndbarhed samt evne til at transportere kroppens fugt indefra og ud gennem ydermaterialet.

3 = Meget god afledning
2 = Middel afledning
1 = Ringe afledning


EN ISO 20471 - SYNLIG ADVARSELSBEKLÆDNING

Erstatter standarden EN 471:2003+A1:2007

Highvis beklædning er beregnet til visuelt at signalere brugerens tilstedeværelse, ved at give synlighed for bæreren i alle lysforhold, således de kan ses af operatører af køretøjer og/eller andet mekaniseret udstyr. Dette er gældende både i dagslys og under belysning af forlygter i mørke. Ydermere er der funktionskrav til beklædningens farve og retrorefleksion samt minimumsarealerne og materialernes fordeling og placering på beskyttelsesklæder.

 

Klasse 3

Klasse 2

Klasse 1

Fluorescerende materiale 

0,8 m2

0,50 m2 

0,14 m2

Refleks materiale 

0,2 m2

0,13 m2

0,10 m2

Kombineret ydeevne for materialer

 

 

0,20 m2


RIS 3279 TOM - STANDARD FOR JERNBANEINDUSTRIEN

RIS 3279 TOM certificeret beklædning bruges på de engelske jernbaner. Standarden er baseret på den europæiske standard EN 471:2003+A1:2007 og kræver at beklædningsdelen er minimum en klasse 2 i EN471 skalaen. GO/RT jernbanen standarden specificerer en orange hi-vis farve, hvor der til EN 471 tillades flere forskellige farver af høj synlighed.


EN 342 - TIL BESKYTTELSE MOD KOLDE OMGIVELSER

Denne standard beskriver krav og testmetoder til ydeevne af beklædningsgenstande, der beskytter mod virkningerne af et køligt miljø lig med eller under -5°C. Disse effekter omfatter ikke kun lave luft-temperaturer, men også fugtighed og vind.


EN 14058 - BESKYTTELSE MOD KULDE

Denne standard beskriver krav og testmetoder til ydeevne af beklædningsgenstande, der beskytter mod virkningerne af et køligt miljø over -5°C. Disse effekter omfatter ikke kun lave lufttemperaturer, men også fugtighed og vind.


EN 1186 - GLAS & GAFFEL

Produkter mærket med “Glas & Gaffel”, kan bruges som vandtæt beklædning i forbindelse med arbejdopgaver i fødevareindustrien, som f.eks. rengøring, slagtning og pakning.


EN ISO 13034 - BESKYTTELSE MOD FLYDENDE KEMIKALIER

Ydeevnekrav til kemikaliebeskyttelsesbeklædning, som yder en begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier (type 6- og type PB (6)-udstyr)

 Alle vore offshore produkter lever op til de europæiske standarder om beskyttelsesbeklædnings ydeevne og design. Kravene er opstillet for at højne tøjets beskyttelseseffekt og dermed også den personlige arbejdssikkerhed.


EN 14605 - BESKYTTELSE MOD FLYDENDE KEMIKALIER.

Ydelseskrav til dragter med væsketætte (type 3) eller spraytætte (type 4) samlinger, inklusive beklædningsstykker, som kun giver beskyttelse til dele af kroppen (type PB (3) og PB (4))


EN 14126 - BESKYTTELSE MOD SMITSOMME AGENTER

Denne standard beskriver krav og testmetoder for beskyttelsesbeklædning, der giver beskyttelse mod smitsomme agenter. Genanvendelig beklædning med begrænset brugstid.


EN ISO 11611 - BESKYTTELSE VED SVEJSNING

Standarden angiver minimumskravet til beskyt­telsesbeklædning, der beskytter brugeren ved kortvarig svejsning og processer med lignende risici. EN ISO 11611 certificeret beskyttelsesbe­klædning skal beskytte brugeren mod kortvarig kontakt med ild og kort, tilfældig kontakt med elektroniske ledere. Normen er inddelt i to klasser, der angiver beskyttelsesniveauet for tøjet.

Sikkerhedsbeklædning i klasse 1 er til beskyttelse mod situationer, hvor der er en mindre risiko for udledning af gnister og strålevarme. Klasse 2 er til beskyttelse i mere risikable situationer, og hvor risikoen for strålevarme er betydeligt


EN 1149-5 - BESKYTTELSESBEKLÆDNING ELEKTROSTATISKE EGENSKABER

Del 5: Krav til materialets ydeevne og design.

Alle vore offshore produkter lever op til de europæiske standarder om beskyttelsesbeklædnings ydeevne og design. Kravene er opstillet for at højne tøjets beskyttelseseffekt og dermed også den personlige arbejdssikkerhed.


EN ISO 14116 - BESKYTTELSE MOD VARME OG ILD

Materialer, materialekombinationer og beklædning med begrænset flammespredning. 


EN ISO 11612 - BESKYTTELSE MOD VARME OG ILD

Denne internationale standard specificerer minimumskravene til tøj, der beskytter mod varme og / eller flammer. I en bred vifte af anvendelsesområder kan bæreren også udsættes for konvektiv, strålende eller kontaktvarme samt stænk af smeltet metal. Inden for standarden definerer bogstaverne A-F præstationsniveauerne for de ovenfor beskrevne beskyttende egenskaber.


IEC 61482-2 - BESKYTTELSE MOD TERMISK FARE FRA EN ELEKTRISK LYSBUE

Denne standard for beskyttelsesbeklædning, er beregnet til at beskytte brugeren mod termi­ske virkninger af en defineret elektrisk fejlbue og forhindrer fortsat brænding. Tøjet beskytter brugeren mod en bestemt type varme i forbindelse med en lysbue. Varmen kan være konvektiv og stråling forårsaget af stænk af smeltet metal eller en kombination af de to ovennævnte farer.


egenskaber

Oversigt over ikoner og symboler relateret til egenskaber på ELKA produkter

VINDTÆT - VANDTÆT - ÅNDBAR

Symbolet findes ved ELKA arbejdstøj, som er vindtæt, vandtæt og åndbar. 


RECYCLED BY ELKA

Symbolet findes ved produkter, der er fremstillet primært ved hjælp af genanvendte materialer, herunder PET-flasker.


ELKA STRETCH

Symbolet findes ved arbejdstøj med stræk, en metervare skabt til at sikre ekstra bevægelsesfrihed og komfort under arbejdet.


ELKA ZIP-IN

ELKA ZIP-IN jakkerne kan lynes i flere af ELKA’s jakker, som isolerende indvendig jakke. Designet er tilpasset, så jakken også kan bruges separat – både til arbejde og fritid. De jakker der kan bruges ZIP-IN jakker til, er markeret med dette symbol.


ELKA WINTER

Symbolet findes ved de forede og vindtætte produkter i ELKA´s vintersortiment.


AFTAGELIGE SELER

Symbolet findes ved ELKA kombi-bukser med aftagelige seler. Selerne fastgøres og fjernes nemt via lynlås og stropper. 


AFTAGELIGE LOMMER

Symbolet findes ved arbejdsbukser med aftagelige hængelommer. Hængelommerne af- og påmonteres nemt via en lynlås.


LYNLÅS I BEN

Symbolet findes ved arbejdsbukser, hvor der er lynlås i benene. Hvilket letter påføring og aftagning af overtrækstøjet.


LOMMER TIL KNÆPUDER

Symbolet findes ved ELKA bukser og overalls, som har indbyggede lommer til knæpuder. Knæpuderne indsættes nemt i lommerne, og på den måde kan man reducere belastningen på knæene.


FISKEOLIE RESISTENT

Metervaren er testet i forhold til fiskeolie resistens. Det betyder at metervaren ikke går i opløsning og dermed ødelægges ved kontakt med fisk.


KULDE BESTANDIG

Metervaren er testet mod kulde og er derfor særligt velegnet, når der arbejdes i koldt vejr, ned til -30°C, da stoffet ikke krakelerer eller bliver stift.


AFTAGELIGE ÆRMER

Symbolet findes ved ELKA jakker med aftagelige ærmer. Ærmerne er nemme at fastgøre/fjerne.


AFTAGELIGT FOR

Symbolet findes ved ELKA jakker med aftageligt for. 


ELKA LETVÆGT

Symbolet findes ved arbejdstøj som er fremstillet af et lettere materiale end ELKA standard arbejdstøj.


FORSTÆRKNING UNDER ARMEN

Symbolet findes ved ELKA heldragter og busseronne-modeller, som har forstærkede svejsninger under armene. Svejsningerne er forstærkede på udsatte områder for at undgå brud ved kraftige stræk.


FORSTÆRKNING I SKRIDTET 

Symbolet findes ved ELKA heldragter, overalls og bukser, som har forstærkede svejsninger i skridtet. Svejsningerne er forstærkede på udsatte områder for at undgå brud ved kraftige stræk.


FORSTÆRKNING RUNDT OM KNÆET

Symbolet findes ved ELKA overalls, som er forstærket ved knæet, både foran og bagpå. 


VENDBAR

Symbolet findes ved ELKA overalls, som er ens på begge sider, hvilket gør dem vendbare. Funktionaliteten af de to sider er identisk, og ved opstået slitage på den ene side kan man vende overall’en om og dermed forlænge produktets levetid.

keyboard_arrow_up