keyboard_arrow_down

om elka 

 

 

ELKA RAINWEAR
– protection against extremes

ELKA Rainwear skaber slidstærk, vandtæt arbejdsbeklædning, som beskytter mod naturens ekstremer og vådt arbejdsmiljø. Her finder du helt sikkert arbejdstøjet, der passer til dit erhverv og dine behov – i en høj kvalitet og et gennemtænkt design.

ELKA er blandt Europas førende producenter af vandtæt arbejdsbeklædning med eksport til mere end 40 lande. Vi beskæftiger ca. 115 medarbejdere, heraf ca. 35 medarbejdere med udgangspunkt fra vores hovedkontor i Sunds og ca. 80 medarbejdere i Litauen, hvor vi har egen produktionsfabrik.

Sortimentet hos ELKA indeholder mange forskellige typer af regntøj. Her finder du bl.a. vandtæt, vindtæt og åndbart arbejdstøj, som du kan føle dig godt tilpas i hele arbejdsdagen – regnvejr eller ej. Her finder du også klassisk regntøj i PU og PVC samt certificeret arbejdsregntøj for optimal sikkerhed på de mest udsatte arbejdsområder. Indenfor alle typer er der et bredt udvalg af farver, ligesom alle typer af materiale også fås i fluorescerende farver og med refleksstriber, der sikrer høj synlighed på arbejdspladsen. Udover regntøj laver ELKA også softshell-jakker, termotøj, undertøj m.m.

Hos ELKA arbejder vi målrettet på at skabe produkter af høj kvalitet og med længst mulig levetid. Når vi produktudvikler, har vi fokus på slidstyrke, komfort og funktionalitet – og det vil du mærke som optimal beskyttelse, dels mod regn, sne og kulde ved udendørs arbejde og dels mod vand i våde arbejdsmiljøer, f.eks. rengøring og fiskeri. 

KNOW-HOW SIDEN 1958

ELKA bygger på 65 års erfaring siden etableringen af firmaet i Karup i 1958. Firmaet blev grundlagt af Ejnar Lauridsen, og ELKA-navnet blev skabt ved at kombinere grundlæggerens initialer (EL) og de to første bogstaver fra byens navn (KA).

Sortimentet var fra start koncentreret omkring undertøj til herrer og damer samt regntøj. Netop regntøjet kom til at kendetegne ELKA mere og mere igennem årene, og i 1979 blev firmaet derfor omdøbt til ”ELKA Rainwear A/S”.

Med de mange år i branchen rummer ELKA masser af erfaring og know-how om materialer og produktion. Det kommer til udtryk i et bredt udvalg af kvalitetsprodukter og i masser af ekspertise i udviklingen af vandtætte specialløsninger til mange forskellige erhverv. Vi arbejder med materialer som PU, PVC, polyamid, polyester, bomuld m.m. 

Aktiemajoriteten i ELKA Rainwear ejes i dag af Halberg Kapital A/S, en familieejet virksomhed med hovedkontor i Svendborg.

HØJ KVALITET – ELKAS DNA

Kvalitetssikring er et nøgleord, når ELKA udvikler og producerer markedets stærkeste, vandtætte arbejdstøj.

Det starter i udviklingsprocessen, hvor vi stræber efter at vælge råmaterialer af høj kvalitet og på den måde sikre det bedst mulige udgangspunkt for en lang levetid.

I den første fase inddrager vi også kunder og brugere, så vi på den måde sikrer os, at metervare og design opfylder branchebestemte krav og behov.

Derudover tester vi slidstyrke, rivstyrke, funktionalitet m.m. – og det gør vi i samarbejde med vores ambassadører, som field-tester produkterne i relevante arbejdsmiljøer. Det bidrager ligeledes til at sikre, at produkterne lever op til markedets forventninger.

Vi har også fokus på at sikre, at kvaliteten i hver enkel produktion er i top. Som ramme for kvalitetssikringen har vi derfor udviklet en digital software platform, og her bliver inspektioner af råvarer, produktion og pakning registreret. Alle inspektioner udføres efter militær AQL-standard. Den enkelte inspektion kan følges online, mens den bliver udført, og det betyder, at ELKA hurtigt kan reagere på mulige udfor­dringer.

Den høje kvalitet afspejler sig også i det faktum, at mange af ELKAs produkter lever op til europæiske standarder for beskyttelsespåklædning, godkendt af akkrediterede testinstitutter. Certificeringen betyder, at den enkelte model er testet, og at du er sikker på at få et produkt, der lever op til de EU-fastsatte standarder for sikkerhed og ydeevne.

FUNKTIONALITET & KOMFORT

Et gennemtænkt design spiller en vigtig rolle hos ELKA, og det betyder, at du får vandtætte jakker og bukser med vægt på detaljerne. Det gælder f.eks. store inderlommer, forstærkninger på udsatte steder, 2-vejslynlås, lynlås i benene, reflekser på både på hi vis- og ikke hi vis-modeller samt hætte og ærmer med justerbare funktioner. Ligeledes lægger vi vægt på at designe vores produkter, så de f.eks. via zip-in/zip-out-funktionalitet nemt tilpasses forskellige behov ved skiftende temperaturer.

Lige så vigtig er det for ELKA, at komforten er i top. Et eksempel på det er stretch, som ELKA har bragt ind i regntøj, inspireret af komforten og bevægelsesfriheden i arbejdstøj. For komfort handler ikke kun om at holde sig tør indvendigt i silende regn. Det handler lige så meget om at føle sig godt tilpas i tøjet og at kunne række ud efter værktøj uden at blive begrænset i bevægelsen. På den måde er du – iklædt vandtæt arbejdstøj med stretch – sikret optimal bevægelsesfrihed og endnu mere komfort, når du arbejder.

EKSPERTER I SPECIALLØSNINGER

Hos ELKA udvikler og producerer vi også specialløsninger i tæt samarbejde med kunder. Vores erfaring og know-how sikrer, at vi kan give vores kunder den helt rigtige sparring omkring design, konstruktion, materialevalg og produktion, og det betyder, at du som kunde trygt kan vælge ELKA som samarbejdspartner.

Ofte er netop vores viden om produktion og materialer afgørende, når vi indgår et samarbejde om specialproduktion, men for mange af vores kunder har det også stor betydning, at vi har et fleksibelt og leveringssikkert set-up. Vi producerer på vores egen fabrik i Litauen, og vi har et godt netværk i Kina, hvor vores leverandører har været samarbejdspartnere igennem mange år.

Vi løser mange forskellige typer af specialopgaver, f.eks. overtræk til cykelanhængere, covers til beskyttelse af elektronik på landbrugsmaskiner, overtræk til udendørs hængende brandslukkere, cover til kajakker og overtræk til robotter – alt sammen med det fælles fortegn at sikre vandtæt beskyttelse.

.

EUROPÆISK PRODUKTION

Vi er glade for, at vi kan tilbyde produktion på vores egen fabrik i Europa, i geografisk nærhed af Danmark. Det betyder for vores kunder, at vi garanterer en høj, ensartet kvalitet, hurtig omstilling og kort leveringstid. Samlet set produceres ca. 50 % af vores varer i Europa – hvor vi benytter europæisk metervare og europæisk trim.

HURTIG OG SIKKER LEVERING

Stor lagerbeholdning sikrer hurtig levering, og det er det, du får hos ELKA. Vi har alle katalogvarer på lager, centralt i Danmark, og det betyder, at vi kan sende bestillinger inden for 2 arbejdsdage. Som forhandler kan du dermed undgå store, unødvendige lagre, og som slutkunde får du alligevel dine varer hurtigt. 

Fleksibiliteten er stor, og af den grund bruger vi ikke begrebet "mindstemængde" på katalogvarer. Udgår man i en størrelse eller mangler man bare en enkelt jakke, kan man altid bestille hos ELKA. Ingen bestillinger er for store eller for små.

SERVICE & SAMARBEJDE

Som forhandler af ELKAs produkter har du adgang til al vores produktdata, dvs. packshots, stemningsbilleder, beskrivelser, symboler, certificeringer m.m.  

Med dit eget log-in bestiller du nemt alle ELKAs katalogvarer på B2B webshoppen.

Kontakt ELKA her hvis du ikke har fået et login til B2B webshoppen endnu.

 

Mangler du reoler, bøjler, roll-ups, plakater, kataloger eller andet markedsføringsmateriale, så kontakt os for at høre mere om dine muligheder. Vi bakker også gerne op om kundearrangementer, hvor vores know-how er ønsket.

Kontakt ELKA her hvis du vil forhandle ELKAs produkter.

 

HØJESTE KREDITVÆRDIGHED

ELKA Rainwear er tildelt AAA gulddiplomet for højeste kreditværdighed gennem +10 år baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Denne kredit-rating vidner om, at vi hos ELKA driver en økonomisk stabil virksomhed. 

 

keyboard_arrow_up