keyboard_arrow_down


elka food

Vandtæt arbejdstøj – godkendt til kontakt med fødevarer 

 

 

GLAS & GAFFEL 

ELKA FOOD er ELKAs “Glas & Gaffel”-mærkede produkter. Et “Glas & Gaffel”-produkt kan bruges som vandtæt beklædning til arbejdsopgaver i fødevareindustrien, f.eks. på slagterier, i fiskeindustrien og på pakkerier. Produktet er EN 1186-migrationstestet og godkendt til kortvarig kontakt med fødevarer, op til 10 minutter.

MARKEDETS STÆRKESTE

ELKA FOOD er fremstillet af markedets stærkeste PU/Polyamid-metervarer udviklet i samarbejde med europæiske producenter. Metervaren har høj rivstyrke, og du får derudover, takket være metervarens fleksibilitet, en god bevægelsesfrihed.

MADE IN EUROPE

ELKA FOOD fremstilles på vores egen fabrik i Europa. Vi benytter europæisk metervare og europæisk trim, og alle produkter fremstilles i overensstemmelse med REACH, EU’s grundlæggende kemikalielovgivning.

EUROPÆISKE CERTIFICERINGER

ELKA FOOD er EN 1186-testet og godkendt til kontakt med fødevarer. Størstedelen af ELKA FOOD-produkterne er også certificeret EN 343, EN 14605 og EN 14126.

HØJT VANDSØJLETRYK

Vandtæt metervare og vandtætte sømme. ELKA FOOD har et vandsøjletryk på over 10.000 mm.

HØJ KVALITET

ELKA FOOD er fremstillet med vandafvisende bagside og forstærkede svejsninger på særlig udsatte steder (under armene og i skridtet).

ELKA FOOD – FORDI KVALITET ER VIGTIG

VANDTÆT METERVARE OG VANDSÆTTE SØMME

Vi er eksperter i højfrekvenssvejsning, som er den absolut stærkeste produktionsteknologi til vandtæt arbejdstøj i PU – for med højfrekvenssvejsning opnår man en samling, der er lige så stærk som materialet selv. Resultatet er PU-produkter med højt vandsøjletryk på 10.000 mm – med både vandtæt metervare og vandtætte sømme.

HØJ RIVSTYRKE

ELKA FOOD er produceret med en unik PU-coating, der fungerer som en vandtæt membran, og som øger slidstyrken og modstandsdygtigheden over for flænger og krakelering. PU’en påføres den strikkede Polyamid-metervare, der er langt stærkere end f.eks. polyester, og sammen med metervarens medfødte stræk optimerer det rivstyrken og dermed produktets holdbarhed og levetid.

VANDAFVISENDE BAGSIDE

ELKA FOOD er fremstillet med en særlig, vandafvisende bagside – og det er en fordel, hvis man befinder sig i en arbejdsstilling, hvor det ikke kan undgås, at der kommer vand op under regntøjet. Takket være den vandafvisende bagside vil vandet i den situation blot lægge sig som dråber ovenpå stoffet, hvorfra det løber nedad – og tøjet vil fortsat være tørt og behageligt.

FORSTÆRKNING

For at undgå brud ved kraftige stræk sørger vi for at forstærke svejsningerne på særligt udsatte steder. Det gælder under armene på busseronne-modeller og heldragt og i skridtet på overalls, bukser og heldragt.

EUROPÆISKE CERTIFICERINGER

Høj kvalitet – det er ikke bare noget, vi selv siger. ELKA FOOD er EN 1186-testet og godkendt til kontakt med fødevarer. Derudover lever størstedelen af ELKA FOOD-produkterne op til europæiske standarder for beskyttelsespåklædning, godkendt af akkrediterede testinstitutter. Disse produkter er EN 343-certificeret (beskyttelsesbeklædning mod vand), EN 14605-certificeret (beskyttelsesbeklædning mod flydende kemikalier) samt EN 14126-certificeret (beskyttelsesbeklædning mod smitsomme agenter). Certificeringen betyder, at det enkelte produkt er testet, og at man er sikker på at få et produkt, der lever op til de EU-fastsatte standarder for sikkerhed og ydeevne.

FORLÆNG LEVETIDEN FOR DIT ARBEJDSTØJ 

Holdbarhed og egenskaber for ELKA FOOD afhænger af brug og vaskemetoder. For at opnå den maksimale levetid har det stor betydning, at man holder tøjet rent, særlig efter anvendelse af kemikalier i arbejdet. Tøjets holdbarhed og egenskaber afhænger af brug og vaskemetoder. For at opnå den maksimale levetid har det stor betydning, at man holder tøjet rent, særlig efter anvendelse af kemikalier i arbejdet.

  1. Skyl tøjet af efter brug – skyl også gerne undervejs i arbejdet, hvis der er anvendt kemikalier.
  2. Hæng tøjet op efter endt arbejdsdag.
  3. Vask tøjet regelmæssigt – og husk at retsiden skal vende udad, så evt. rester af kemikalier vaskes af. ELKA FOOD-serien godkendt til 25 gange vask ved 60° C.
  4. Ingen brug af skyllemiddel og imprægneringsmiddel.
  5. Efter vask, lad tøjet hænge med retsiden ud til dryptørring.

 

JUSTER SELERNE PÅ ELKAS OVERALLS

Når man tager ELKAs overalls i brug, skal man være opmærksom på at justere selerne, så bukserne kommer til at sidde korrekt i skridtet.

Hvis bukserne ikke sidder korrekt i skridtet, vil belastningen på svejsningen blive for stor, og PU-belægningen vil blive hevet af Polyamid-bagsiden. Derfor – indstil selerne og dine overalls vil holde længst muligt.

ELKA FOOD PRODUKTER

keyboard_arrow_up